Tag en uddannelse sammen med en kollega

Jobkonsulenterne Stella og Jeanette har valgt at tage en NLP uddannelse sammen på NLP Skolen i Roskilde.  De bruger teknikkerne dagligt  i deres arbejde og oplever det som en kæmpe fordel, at de kan sparre med hinanden.

Mange vælger at tage en NLP-uddannelse sammen med en kollega. Så kan de tale sammen om, hvordan de bedst muligt får NLP integreret på arbejdet, og så de altid har én at sparre med, hvis der opstår tvivl.

Stella Beiner Mortensen og Jeanette Larsen arbejder begge som jobkonsulenter hos Dana a-kasse og valgte i efteråret 2017 at tage en NLP Practitioner på NLP Skolen i Roskilde. De har netop færdiggjort 3. Modul, og har allerede stor gavn af uddannelsen, både privat, og særligt i deres arbejde.

”Vi har mange samtaler med mennesker, som står uden arbejde. Det kan være en hård situation at stå i, og disse samtaler kan derfor godt være svære. På NLP Skolen har vi lært en række redskaber, som gør det nemmere for os at styre samtalen,” siger Stella Beiner Mortensen

På uddannelsen har de blandt andet lært at aflæse kropssprog, mimik og stemmeføring, så de nemmere kan matche medlemmerne under samtalen. Men de har også lært en række coachingteknikker, som kan hjælpe medlemmerne med selv at tage ansvar.

”Vi møder vores medlemmer, der, hvor de er og i stedet for at finde svarene til dem, så er vi blevet bedre til at stille de rigtige spørgsmål, så den ledige selv finder løsningerne. Man er nemlig mere engageret, i det man selv finder på. Det er jo de ledige, som står uden arbejde og i sidste ende er det dem selv, som skal komme ud af ledigheden igen,” siger Jeanette Larsen

Stella og Jeanette har arbejdet sammen hos Dana i tre år, og de oplever begge, at det er en kæmpe fordel at tage uddannelse sammen med en kollage.

”Vi øver meget under uddannelsen og mødes blandt andet en gang om ugen mellem modulerne med de andre kursister. Det er sådan uddannelsen er struktureret. Så man virkelig får lært at bruge teknikkerne i praksis. Men derudover har vi også hinanden på jobbet. Det er en kæmpe hjælp. Vi har blandt andet et ugentligt CV-møde sammen, og så taler vi jævnligt over telefonen.” forklarer Stella Beiner Mortensen.

Begge jobkonsulenter har været på kurser før, men oplever undervisningen på NLP-Skolen, som noget særligt:

”Det handler selvfølgelig om den praktiske tilgang, men ligeså meget om måden Anne Marie fremlægger materialet. Det er teoretisk, men hun gør det spændende og forståeligt. Hun formidler det, så det kommer ind under huden,” siger Jeanette Larsen.