NLP hjælper unge med at nå deres mål

Rikke Kaiser

Rikke Kaiser

Som ung kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig vil. Med karrieren, kærester, venner og livet generelt. Rikke Kejser er en af de unge, som har taget en uddannelse på NLP Skolen, hvilket har hjulpet hende tættere på drømmen om en stilling hos Politiet.

Som ung skal man træffe en masse vigtige beslutninger, som kan have betydning for resten af livet. Om uddannelse, job, rejser, venner, kærester og så videre. Pres og gode råd kommer fra alle sider, og pludselig kan man opleve at stå midt i en storm, hvor konsekvenserne af ens valg synes uoverskuelige.
NLP Skolen har oprettet en NLP Practitioner-uddannelse for unge, som er tilpasset netop den situation, som unge mennesker står i, hvor de unge kan udvikle sig og opnår større selvsikkerhed og målbevidsthed.

Rikke Kejser startede som 21-årig på en NLP Practitioner på NLP Skolen. Hun er i dag 24 år og har siden også taget en Master. I følge Rikke, giver NLP unge mennesker langt bedre forudsætninger til at træffe de rigtige valg:

“Man får bedre forudsætninger for selv at vælge. Fra alt det pres og fnidder, som man oplever fra forældre, venner og regeringen. Om hvad man skal og ikke skal. Du tager kontrol over dit liv, og hvad du vil med det, ” siger Rikke. Hun vil anbefale en NLP uddannelse til alle unge, da det ikke kun hjælper med at træffe svære valg, men generelt gør det nemmere at være ung:

“NLP er med til at fjerne de hæmninger, som man som ung kan være begrænset af, eksempelvis at du ikke tror på dig selv, eller ikke føler, at du er god nok. At andre er bedre end dig. Du får simpelthen styrket dit selvværd, hvilket giver dig bedre muligheder for at følge dine drømme og være lykkelig.”
For Rikke Kejser er drømmen en stilling hos Politiet. Det vidste hun allerede inden hun startede med sin NLP Practitioner. Men selvom det er muligt at søge som 21-årig, er chancerne for at komme ind minimale, da Politiet foretrækker lidt mere modne unge:

“NLP har hjulpet mig til, hvordan jeg bedst muligt bruger tiden inden jeg skal søge ind til at optimere mine chancer for at blive optaget. Jeg har foruden NLP-uddannelsen også rejst jorden rundt i et halvt år og været et år i militæret hos Gardehusarregimentet Hesteskadron, hvor jeg eskorterede dronning på hest . Jeg arbejder i øjeblikket med unge udviklingshæmmede. Det er alle bevidste valg fra min side. Det har været sjovt og udfordrende, men også bragt mig tættere på mit mål om optagelse hos politiet,” siger Rikke Kejser, som også har haft gavn af NLP i andre aspekter af sit liv:

“Socialt har jeg mærket en kæmpe forskel. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvordan jeg påvirker andre. Når der opstår et problem, kigger jeg indad for at finde ud af, hvad det er, jeg gør og derfor kan gøre anderledes, for at situationen bliver bedre,” siger Rikke Kejser, som også har haft nytte af NLP på et helt personligt plan:

“Jeg har opnået en større selvindsigt og er generelt blevet et gladere menneske.”