Anker i døren , meta med børnene og matching med redaktøren

Måske er det seks års journalistuddannelse, som fylder en hvis skepsis i mig, når folk begejstret berettet om, hvordan noget har forandret deres liv. Om det så er rygestop eller rawfood – meditation eller maratonløb.

Men når jeg igennem de sidste par år har set, hvordan venner og bekendte ændrer adfærd allerede efter en nogle måneder på NLP Skolen, er det en anden del af min journalistiske sans, som skærpes. Nysgerrigheden.

Nu er jeg så selv startet på en NLP Practitioner, og i stedet for at fortælle, hvordan jeg med en med små målsætningsøvelser har fået trænet regelmæssigt i tre måneder, og at jeg er holdt op med at bruge penge på junkfood, vil jeg komme med et par eksempler på, hvordan NLP har påvirket livet omkring mig.

Fra rod til hygge

Mit hjem har siden min yngste datter kom til verden lignet en rodet genbrugsbutik, med tøj, dukker og skolepapirer overalt. Som regel er jeg fyldt med energi, men rodet virkede så uoverkommeligt, at jeg sjældent orkede at kaste mig over det.

Men så fik jeg mig et lille ‘anker’. En simpel øvelse, som genkalder den energi, som jeg har, når jeg er ude at løbe. Hver gang jeg rører håndtaget til min hoveddør, vælter ‘løbe-energien’ tilbage i mig.

Nu er det to måneder siden, at jeg fik mit anker, og sjovt nok har vores hjem været rent og pænt i to måneder. Hver gang jeg ser blot det mindste stykke legetøj på gulvet i stuen eller en beskidt tallerken i køkkenet, så snupper jeg det lige i forbifarten.

Meta og match

Da min ældste datter forleden kom hjem og sagde: “Pernille er altid så irriterende”, spurgte jeg ikke, “hvorfor”, men sagde “du hyggede dig da med hende i fredags, da jeg hentede dig.” En spørgeteknik hentet fra noget, som heder Metamodellen, som med det samme fik Nanna til at tænke i andre baner.

Inden en jobsamtale på min nuværende arbejdsplads, lavede jeg en øvelse kaldet 1-2-3-position, hvor jeg gennemlevede jobsamtalen og så mig selv fra min egen, min redaktørs synsvinkel og helt udefra. Her blev det klart, at det var med ret ryg, præcise formuleringer og afslappede bevægelser, jeg skulle hive stillingen i land.

Under selve jobsamtalen brugte jeg NLP til at matche min redaktør, så samtalen udviklede sig til en hyggelig snak, hvor det var mine muligheder for udvikling, som var i fokus.

Jeg ved ikke, om NLP har forandret mig. Men jeg kan se, at blot tre måneder med NLP har gjort en mærkbar forskel på mit liv, og jeg er spændt på, hvad jeg kommer til at lære på næste modul.